כמה דברים שמעניין לדעת עלי:

כתיבה- כשהייתי קטנה אהבתי מאד ספרים והחלטתי שכשאהיה גדולה אהיה סופרת. עד היום אני שומרת את מחברת הסיפורים הראשונה שלי שפתחתי בכתה ב'… מאז זרמו מים רבים בנהר החיים הפתלתל שלי, וכיום, מלבד הכתיבה הקבועה ב"יומן הבקר" שלי,  אני כותבת בקביעות בנושאים הקשורים לפרשות השבוע ממבט פסיכו-רוחני, ובנושאים הקשורים למערכות יחסים ומעלה לפייסבוק, לבלוג, לאסופות סיפורים דיגיטליות ולאחרונה מקדמת כתיבת ספר,החלום קורם עור וגידים..

התפתחות אישית- מאז שאני זוכרת את עצמי הוקסמתי מהגילוי של מה מסתתר מאחורי הקלעים ומניע התנהגות של אנשים. הרעב שלי לצמוח קדימה ולהתפתח התחיל כשחבר טוב שלי מהאוניברסיטה הציע לי לפנות לייעוץ בעקבות משבר שחוויתי בנישואי ומאז לא פסקתי לחקור וללמוד את מסתרי העצמי: תואר שני בלימודי ייעוץ חינוכי עם התמחות ב "ספרותרפיה": איך לקדם את הבריאות הנפשית של תלמידים  דרך יצירות הספרות הנלמדות בכתה, מסטר פרקטישיונר ב NLP ולימודי פסיכודרמה וביבליודרמה. התפתחות אישית הפכה נר לרגליי וייעוד בחיי ואני נהנית להעניק את חווית הגילוי המרגשת  לאחרים.

ב2003 נסיבות חיי הובילו אותי לארה"ב לתקופה ממושכת. ארגז הכלים שלי כלל אז כלים מעולם  הייעוץ-החינוכי, הNLP והספרותרפיה (לפי שיטת ד"ר דבורה קובובי). 

אני זוכרת את הדאגה שאחזה בי: מה אעשה בניכר שיהיה משמעותי עבורי? הלא לתרגם את האוסף האדיר של יצירות הספרות המנותחות לפי שיטת הספרותרפיה- ייקח המון זמן, לשבת בספריות ולחפש שם חומרים חדשים באנגלית כדי להחיל אליהם את עקרונות השיטה- וודאי לא מעשי. ואז עלתה מחשבה בליבי שאוכל להחיל את עקרונות הספרותרפיה על סיפורי התורה, שהרי הם כבר תורגמו לאנגלית-ובא לציון גואל.

הובא לידיעתי שיש בניו-יורק אדם בשם ד"ר פיטר פיצלה, איש ספרות ופסיכודרמטיסט שכפי הנראה עובד עם סיפורי המקרא באמצעות טכניקות הלקוחות מעולם הפסיכודרמה. השיטה שד"ר פיצלה ייסד (בתחילת שנות ה80) נקראת ביבליודרמה= פסיכודרמה של סיפור מקראי. ביבליו- מבייבל ודרמה-מפסיכודרמה (הנפש בפעולה), ולשיטתו חקירת הסיפורים המקראיים נעשית בפעולה בטכניקות פסיכודרמטיות

המוטו גם של הפסיכודרמה וגם של הביבליודרמה הוא "אל תספר לי-תראה לי" והדגש הוא לא על שיחה אלא על הצגה של הסיפור כשכל הגוף מעורב בפעולה. מבחינה זו זוהי שיטת גופנפש, שהרי כבר מן הידועות היא שלגוף יש יכולת לזכור דברים שהראש שכח, וכשכל הגוף נכנס לפעולה מתעוררים לחיים זיכרונות ש"שחכנו". 

במפגש עם הביבליודרמה הבנתי שמצאתי את הייעוד שלי. זו השיטה שמחברת את כל האהבות שלי יחד: מסתרי הנפש האנושית, סיפורים ובכלל זה סיפורי המקרא, ופסיכודרמה (הוסמכתי בארה"ב ע"י  ה American Board of Examiners  for Psychodrama' Sociometry &Group Pcychothrapy). 

לאחר עבודה רבת שנים בהנחית קבוצות ביבליודרמה הגעתי למסקנה שהדמויות והארכיטיפים שבסיפורי המקרא משחקים על במת תיאטרון הנפש הפנימית שלנו יותר ממה שאנו מוכנים להודות בכך, הם מחווטים אל הDNA המורשתי והתרבותי שלנו, וכשלומדים לקרוא את הסיפור בעיניים שתרות אחר "מאחורי הקלעים" של הסיפור ברמה הנפשית והארכיטיפית, מגלים הרבה פעמים שהוא מספר את הסיפור האישי שלנו וזו דרך נהדרת לעבודה פנימית.

מתוך התייחסות למושג "העברה בין  דורית" שלאחרונה נעשה פופולרי מבקשת גם להציע שייתכן ודפוסי התנהגות מסוימת שאנו חווים היום התחילו כבר אז בסיפורי האבות והאנרגיה שלהם ממשיכה להתגלגל דורות קדימה, עד עצם היום הזה. כשאנו עושים את עבודת הריפוי שלנו כאן ועכשיו ומצליחים לשחרר אחיזה מדפוסים ומחשבות שורש שמנהלות אותנו, תוך מציאת החיבור לסיפור המקור ,אנו אולי מצליחים להביא ריפוי לא רק לעצמנו אלא גם לאותה אנרגיה מהעבר. 

אין דבר שמרחיב את ליבי יותר מאשר לסייע לאנשים במפגשים אישיים קצרי מועד של 1:1 או בתהליך קבוצתי , להתבונן בהתנהגויות ובתהליכים נפשיים, להבין מה מניע אותם בשורשם, כדי להשתחרר מקיבוע אל אמונות מעכבות ולאפשר חיים מלאים יותר מתוך קירבה לאמת של עצמך באותנטיות ובאומץ. אני עושה זאת דרך עבודה עם סיפורי החיים האמיתיים בשילוב עם סיפורי המקור בטכניקות מעולם הפסיכודרמה, ושיטות יצירתיות נוספות. 

מה עוד כדאי לדעת עלי?